fullspäckad vecka!

*Innehåller annonslänk från Vetzoo*
 
 
 
 
I måndags kom min dotter Jasmine och hennes pojkvän Wille på besök och dom stannade ända till i torsdag så det blev några mysiga dagar 😊
 
I måndags åkte vi till Sandnäsudden och solade och badade hela dagen.. man ser Jasmine, Wille och Mickis långt ut så det är väldigt långgrunt.. Lite coolt att det finns ett sådant ställe mitt ute i skogen eller hur?
På tisdagen var det tänkt att vi skulle testa Furudals nya freesbe golf bana men det rann ut ur sanden så det blev ett tappert försök att bada och sola på vår fina badplats här i Dalfors istället men vi höll på att blåsa bort 😂
 
 
I onsdags kom Jessicas mamma förbi och lämnade en kattställning åt mig så vi hjälptes åt att bygga ihop den, eller ja det slutade väl med att Wille byggde och Jasmine skötte snacket 😉
 
 
Jag har två väldigt nöjda katter nu som har flyttat in ute på verandan 😊
Nu ska jag bara fixa dit kattluckan så kan dom vara där ute när dom själva känner för det.
Och så behöver den dammsugas...
 
Det blev inte så många bilder ifrån deras vistelse här då jag inte brukar trycka upp kameran i mina besökares face 😜
 
 
Igår blev det shopping i Mora med Mickis så nu har jag lite att göra under mina 4 semesterveckor!
 
 
Sasha har fått en hundpool så nu inväntar vi att det ska regna så den fylls med vatten!
(Jag valde den med flamingos på för att alltid retar det väl någon att ha svingerssymboler i trädgården?)
 
 
Sedan så har den här plankan blivit lackad och förvandlad till belysning på verandan på framsidan 😊
 
 
Tadaaa!
Bilden blev lite sned men lampan sitter faktiskt rakt 😊
 
 
Jag var ute igår kväll och testade om rörelsecensorlamporna funkade och det gjorde dom så jag är väldigt nöjd 😀
Nu väntar jag bara på en regnfri dag så jag kan måla sista omgången med det vita och så ska jag köpa lite fler golvplattor och lägga ut dom.. Sedan får vi se om jag kanske bygger en dörr och nätar in här med åt katterna men jag har inte riktigt bestämt mig än.
 

Mera trädgårdsröj!

 *Innehåller annonslänkar för Verktygsproffsen, proffsmagasinet & gardenstore* 
 
 
Idag när jag klippte gräset så funderade jag starkt på att hugga ner äppelträdet då det är väldigt meckigt att komma åt att klippa under det och man gör sig nästan alltid illa på något sätt!
Sen så är inte äpplena så speciellt goda heller men dom duger att göra äppelpaj på..
 
 
Men eftersom trädet duger till att hänga upp ljusslingan i på vintern så tog jag mitt förnuft till fånga och lät det så kvar 😉
Jag googlade reda på hur man beskär ett äppelträd och sedan så gick jag lös på det med sågen!
 
 
Efter!
Jag hoppas trädet blev glad på mig nu för det fanns en hel del helt döda grenar som jag befriade det ifrån + att jag trasslade ut grenar som lagt sig omlott över varandra osv... det var nog väldigt länge sedan trädet fick en makeover 🙂
Det kan ju vara snällt och ge mig lite godare äpplen nu kanske?
 
 
 
Nästa offer blev trädet till höger som jag tycker står för nära det vänstra trädet..
jag tror att det är två körsbärsträd,  Men det till höger verkar inte få tillräkligt med näring eftersom det inte får några blad i toppen..
Dessa två har varit som några kvistar bara så länge vi har bott här (köpte huset hösten 16) och i år så sa det bara poff och så växte dom som ogräs haha..
 
 
Men nu är det borta iallafall!
Stubben ska jag och Sasha ta bort imorgon för nu måste jag vila.. jag har lite för svårt att ta det lugnt faktiskt 😁
 
 
Det börjar se ganska skapligt ut!
Och trädgården känns så mycket större nu 😊
 
 
Dom senaste två dagarna så har det blivit promenad på gatorna i Dalfors eftersom jag måste tanka bilen och inte får pengar fören på måndag 😕
Men det går att få ihop 4-5km km ändå om man går lite grann i skogen.. Dock så har det tydligen synts till varg inne i Furudal idag med så man är väl inte helt säker med en löptik någonstans just nu..
Min granne har släppt sina kossor inne i byn och Sasha som blir helt knäckt om hon ser vilt och ska jaga fattar att dessa är tamdjur och hon vägrade att ens titta på dom fast jag försökte haha..
 
 
 Allt för trädgård hittar du här, här och här!

Hunden hjälper till med trädgårdsarbetet!

 *Innehåller annonslänkar för Verktygsproffsen, proffsmagasinet & gardenstore*
 
 
Igår kväll skrev jag ett jättelångt inlägg om min dag och sedan så efter mycket strul så försvann alltihop så då gav jag upp..
 
Men igår så fick iallafall den här busken falla offer för min häcksax! Den var också sjukt irriterande när man skulle klippa gräset + att den är helt onödig att ha där.
 
 
Efter!
 
Byggnaden är ett gammalt garage som vi har haft som kaninhus med två stora boxar i men jag har inga planer att skaffa nya kaniner så nu funderar jag på att piffa till det och göra om det till carport för egentligen är det inga större fel på det.
 
 
Sedan så var det dax att fortsätta röja utefter stora garaget!
 
 
Det låg en hel del bråte här..
 
 
Efter!
 
Busken längst bort är en vinbärsbuske som jag inte hade en aning om att vi hade så den får stå kvar. Nu är bara frågan vad man ska göra här?
Låta gräset växa eller angöra en rabatt? Det är dock skuggsida större delen av dygnet..
 
 
Efterbild på lite längre håll 😊
 
 
 
Igår kom jag också på att jag har ju världens bästa hjälpreda här hemma så jag bad Sasha dra bort roten som jag inte vågade dra bort i förrigår när jag sågat bort den stora busken. (läs tidigare inlägg).
Precis innan jag började filma så hade hon varit in under garaget och grävt intill roten precis som att hon fattade att hon var tvungen att lossa lite på den och en amstaff ger sig ju inte i första taget så hon fick loss den! 😁
 
 
Det blev ingen långpromenix för den här donnan igår men efter en hel eftermiddag med trädgårdsarbete, studdsmattehoppning och fågeljakt så somnade hon ovaggat ändå 😉
 
 
💓
 
 Allt för trädgård hittar du här, här och här!

Trädgårdsröj i vargriket ;)

*Innehåller annonslänk för verktygsproffsen, proffsmagasinet & gardenstore*
 
 
 
Igår åkte jag in till Furudal för att gå en runda med Sasha och köra Mickis till jobbet!
Att mitt beslut att låta bli att gå i skogen här hemma när Sasha löper var klokt fick jag bekräftat av en granne igår som kom förbi och sa att han sett två vargar 1km utanför byn!
Det är ju som sagt inte först gången dom närmar sig när det finns löptikar i byn..
 
Man kan ju undra varför inte vargarna lyssnar på alla "bättre vetande" som inte bor i norra sverige som tycker att vargen hör hemma i skogen? Här finns miltals med skog men lik förbannat så sniker dom runt där det finns bebyggelse! Näeee ni får helt enkelt ta ett ordentligt snack med dom små sötnosarna! (ironi).
 
 
När jag kommit hem igen så var jag fortfarande rastlös fast jag gått 5km med Sasha och det var svalt och myggfritt ute så jag bestämde mig för att testa häcksaxen som jag köpte i november förra året haha..
 
 
Den här blev mitt första offer!
En helt onödig buske som är sjukt irriterande när man klipper gräset.
 
 
Det blev tre lass med skottkärran och rötterna växer under garaget men satt ganska löst så jag kan nog dra loss dom, men vågade inte riktigt ifall jag skulle ramla på arselt och det vore ju inte så lyckat..
 
 
Efter!
 
När jag var klar med busken så insåg jag att jag hade merjobb i form av att röja bort resten som ligger utefter garageväggen men det får bli en annan dag.
 
 
Mitt andra offer blev en väldigt angripen buske som tydligen var en krusbärsbuske men jag har aldrig sett krusbär på den tidigare.. Men även den är sjukt irriterande och den är planterad under rampen till garaget och det känns ju lite onödigt?
 
 
Så även den fick kila vidare och rötterna sitter som berget 😕
 
Häcksaxar i olika former hittar ni här, här och här!
 
 
 

Pricken över "i"

 *Innehåller annonslänk till Beijerbygg & byggmax*
 
 
Idag åt jag kantarellsmörgåsar till frukost, så gott!
 
 
Och så har jag målat tuppen på min ringklocka svart och satt upp den ute på verandan!
 
 
Jag gjorde inget med resten av klocka för att det ska passa in med resten.
Jag är iallafall supernöjd 😎
 
Sedan så åkte jag in till Furudal och gick en 5km runda med Sasha och när vi kom hem till Mickis igen så åkte vi ned till sjön så Sasha fick bada lite innan vi åkte och handlade. Sen så åkte vi förbi återvinningen med skräp.. Jag är jättenoga med sortering eftersom jag bara har tömning av mina soptunnor varannan månad och då brukar dom inte ens vara fulla. Och efter det så fick Mickis skjuts till jobbet igen men imorgon får hon nog lov att cykla! 😜
 
Färg och byggmterial till alla dina ideér hittar du här och här!

Lite fynd

 *Innehåller annons för Pengino*
 
 
Idag så har det varit väldigt skönt väder ute så jag beslöt mig för att åka in till Furudal och gå en långrunda med Sasha där, Hon har börjat löpa så då går jag helst inte så långt ut i skogen här eftersom vi har en massa varg som stryker omkring.. Det blev en runda på 5km och några kast med en pinne i Oresjön.
 
 
När vi kom tillbaka så hjälpte jag Mickis med disken och så lagade hon mat åt oss.
Innan jag körde henne till jobbet så gjorde jag dessa två "fynd" på hennes uteplats!
Ringklockan hade varken hon eller jag lagt märke till på dom 3år hon har bott där, men jag hade tråkigt när jag var tvungen att stå och vänta på att hon skulle röka två cigaretter och så "poff" så dök dom bara upp där och gav mig en massa ideér 😉
Jag har ju ingen ringklocka alls på dörren vilket iof är ganska bra för då får man ju inga objudna gäster eller hur? Man hör dom helt enkelt inte! haha
Synd att hundarna gör det bara...
 
 

Rensat och plockat!

*Innehåller annonslänk från Verktygsproffsen*
 
 
Igår kväll vid 21 så var både jag och Sasha rastlösa så jag tog med mig hundarna till mitt kantarellställe och det hade kommit upp mer än förra gången så jag plockade dom i en medhavd bajspåse! (mycket praktiskt om du frågar mig) 😉
Sen så gick vi en liten runda och när vi kom hem så fixade jag iordning svampen.
 
 
Färdigrensat!
 
 
Förvälla 😊
 
 
Sedan så gjorde jag en kantarellstuvning som jag hade tänkt göra varma mackor på idag men så bjöd Mickis mig på middag så det får bli imorgon istället, Men den som väntar på något gott kan ju inte vänta för länge sägs det ju?
 
 
Idag blev det rensning av ett annat slag..
 
 
Lite skillnad? 😎
En smidig plattrensare som sparar din rygg hittar du här!
 
 
Sasha njuter för fullt i värmen 😊
 
Sedan så åkte jag och hundarna in till Mickis för att hjälpa henne med en cykel som hon fått låna så hon kan cykla till jobbet och så gick vi ner och badade en sväng..
 
Nu ska jag fortsätta min Walking dead maraton!
 
 

Lite fix och foton ifrån dom senaste dagarna..

 *Innehåller annonslänk för Vetzoo*
 
 
Dom senaste dagarna har jag haft riktigt j*vla ont i nacken vilket jag får ibland och nu har det varit värre än vanligt.. Så har det varit sedan vi krockade med en älg 2016 lite då och då när jag har gjort saker som jag inte brukar göra så ofta men nu har det varit värre sedan jag bröt svanskotan, gissar att det kanske är för att jag sitter snett? Ingen aning men det är inte kul att ha ont i nacken iallafall det kan jag lova.
Sedan så börjar jag bli riktigt less på att gå hemma men jag är ju så illa tvungen och nu har det varit så varmt med så det har inte blivit några långpromenader heller..
 
Men nu ska jag sluta gnälla för jag är ingen gnällspik egentligen haha.. Tex. så skrattade jag högt åt idioten som kunde med att skratta åt mig för videon på mig när jag kastade boll åt Sasha.. Jaaa jag är fullt medveten om att jag både såg pluffsig ut och gick konstigt men mitt självförtroende är lite bättre numera än att jag ska deppa ihop för att en nar***** ska skratta åt mig när jag har "tråkveckan", har ätit gluten, har satan i gatan ont i nacken och har tappat håret pga. av coronan och dessutom går konstigt för att jag är livrädd att bli omkullknuffad och trilla av plankan eller bryggan när jag har brutit svanskotan osv. 
Jag lovar att jag kommer bli fullt återställd under alla punkter! 😜
Jag går inte runt och tror att jag är något iallafall...
 
Nog om det! Bilden föreställer plattorna utanför verandan i trägården före rensning.. det tog mig tre tillfällen att fixa klart då jag måste sitta på sniskan och det blir ganska jobbigt en längre stund.. 😉
 
 
Efter! (fast ska jag erkänna så tog jag bilderna efter omgång två så jag har lite kvar här).
 
 
Och detta är mitt nästa project!
Någon som kan gissa vad det ska bli? 😜
 
 
Jag, Mickis och Sasha har badat inne i Furudal nästan varje dag! Eller inte jag för jag har ju tråkvekan men dom två är som fiskar i vattnet..
 
 
Pelle älskar att ligga ute på verandan och igår så låg han och lipade åt mig 😊
 
 
Mitt lyckopiller 💓
 
 
I onsdags innan regnkaoset kom så var Mickis här med sin kompis Jessica och hennes tre hundar av rasen Alaskan malamute (Hon samlar på dom), Jag lyckades få med dom på bild alla fem efter väldigt många försök! 😊
 
Badkaret i bakgrunden ärvde hästarna av oss men nu har jag lite funderingar på att gräva ner det i trädgården så hundarna kan busa i det, frågan är bara var? 😏
 
 
Eller så köper jag en hundpool?

Kantarellsökar hund

*Innehåller annons för Sevenday*
 
 
 
Idag hittade jag årets första kantareller och jag plockade dom fast dom var små för jag har sett andra gå här tidigare år 😜
Jag testade även att låta Sasha nosa några gånger i påsen samtidigt som jag sa "sök" sedan så pekade jag på kantareller som jag inte hade plockat som hon fick nosa på och upprepade "sök" sen när jag bad henne söka så hittade hon kantareller bredvid och började tokgräva så jag sa.. braaa duktig tjej! Då blev hon överlycklig och tog ett tokskutt och hoppade iväg haha.. (ni som har Amstaffar vet vad jag menar).
Nu vet jag ju inte om det bara var ren tur eller om hon fattade men det vore ju roligt om hon kunde lära sig att leta upp kantareller 😊
Väl hemma igen så blev det två goda kantarellsmörgåsar till frukost.
 
 
Jag har även hunnit med att lacka min bänk 3 gånger under dagen och så har jag städat här hemma. Sedan så tog jag med mig Sasha och åkte in till Mickis för att bada så nu är hon trött 😊
 
 
 
 

Coronakalas, hundbad och lite fix!

 *Innehåller annonslänkar till Granngården & Vetzoo*
 
 
 
 
Igår åkte jag och hundarna in till Furudal för att bada bla. och så här ser det ut när Sasha hoppar ifrån bryggan.. Det är ju lika bra att ta i ordentligt så man kommer riktigt långt eller hur?
 
 
 
Här hoppar hoppjerkan i vattnet ifrån stranden 😊
Flytväst till din hund hittar du här och här!
 
 
Efter badet så bjöd Mickis på lax med potatis och hollandaisås. (Vi kryddar laxbitarna med curry och kan starkt rekommendera det!)
Sedan så blev det 1års kalas för mitt barnbarn Amadeus via videolänk på Skype för att dom ville vara försiktiga pga. Corona men hade jag kunnat köra så långt så hade jag såklart försökt åka dit i helgen men nu är det som det är..
 
 
Molly passade på att gosa med Mickis och så var hon lite orolig över att hon hörde röster med som hon kände igen men ingen kom.. haha
 
 
Idag har det regnat men jag har iallafall ägnat eftermiddagen åt att fixa en bänk till verandan av en bred gammal planka med barken kvar på båda sidorna. Nu ska den bara lackas och sedan så är jag nöjd tror jag.. Fast det ska ju målas vitt en vända till och så måste jag måla golvet med eller lägga plattor kanske?
 

Dåliga dagar..

*Innehåller annons för Cmore*
 
 
 
Jag har haft några riktigt dåliga dagar då jag inte orkar gjort många knop..
Jag drömmer helt sjuka grejer på nätterna och sover dåligt men idag har jag iallafall gjort mig iordning och åkt in till Mickis med hundarna.
 
 
 
Tanken var att vi skulle äta frukost ihop och sedan skulle jag gå ut en sväng i furudal med Sasha men det fick bli ett bad istället då himlen var väldigt mörk och Mickis åsk och blixtapp talade om att det var oväder på gång.
Eftersom badet inte var planerat så hade jag ingen flytväst med åt Sasha så jag passade på att filma "sälen" så kanske ni förstår användandet av flytväst.. haha
 
 
I söndags målade jag en vända på verandan med så nu ska det bara målas en gång till sedan är det klart! Men det börjar likna något iallafall och det blir ett riktigt ordentligt lyft för huset 😊
 
 
Förebild
 
Tips vid dåligt väder under semestern!
👇
 

Härlig dag

 *Innehåller annons för Monetti*
 
 
Vilken dag det har varit idag! strålande sol, 25 grader och klarblå himmel!
Det var inte direkt läge att gå en långpromenad med tanke på värmen men Sasha har hoppat studdsmatta i stort sett hela dagen så hon har fått motion iallafall.. (att hon orkar?)
Jag har försökt att komma till ro och sola lite grand men har svårt att ligga still haha.. Annat var det förr när man kunde ligga en hel dag på stranden.. Sen så får jag ont om jag ligger på rygg för länge så risken finns att jag blir brunare på baksidan den här sommaren 🙃
 
 
Jag fixade ett tält åt Molly men det dög bara tills våra grannar som sällan är här dök upp för då var hon tvungen att hålla koll på dom istället.
 
 
 
Lite lommor ifrån trädgården 🙂
 
 
Molly håller koll på grannarna.
 
 
Mickis och en kompis kom förbi en sväng och sen så gick jag ner med Sasha till sjön så hon fick simma lite och nu avnjuter jag ett glas rosé i solen 😊
 
 

Rabattkoder Vetzoo!

*Innehåller rabattkoder för Vetzoo*
 
I Samarbete med Vetzoo så kan jag dela med mig av några rabattkoder och erbjudanden på hund och katt tillbehör!
👇
 
 
Hundgodis "Whimzees Variety Value Box" nu 199 kr!
(14-56 pack beroende på vilken storlek man väljer.) Gäller till  2021-07-31!
 
Fästingprodukter 15% rabatt!
Gäller till 2021-07-31!
 
Back on Track Kyltäcke & Kylmatta 15% rabatt!
Gäller till 2021-07-31!
 
Brit care hund och kattmat 20% rabatt!
Ange: kod BC20 i kassan.
Gäller till 2021-08-31!
 
Handla för 1000kr på Vetzoo och få 10% rabatt! (gäller på hela sortimentet).
Ange: kod sommar i kassan.
Köpet är även fraktfritt över 500kr.
Gäller till 2021-07-31!
 

Det var en fraktur

 *Innehåller annonslänk för Vetzoo*
 
 
Igår fick jag äntligen besked skriftligt på vad som gjorde ont och även om jag har misstänkt att det är trasigt så känns det ändå lite sjukt att man kan bryta sig av att välta med en stol.. haha så j*vla dumt!
 
Jag har också tagit en funderare och insett att man kanske inte är någon superwoman som behöver spela allan och jobba fast det egentligen inte fungerar helt ut så jag kammade till mig och sjukskrev mig igen så det får läka ordentligt.
 
 
Igår hade jag som sagt lite ondare igen så det blev en lite kortare promenad på 4,5 km och ett dopp i sjön  för Sasha istället. Efter det så började jag grundmåla altanen på framsidan och hundarna envisades med att vara med och ligga och spana ut mot vägen 😊
 
 
Idag har jag målat klart med grundfärgen så nu är det bara resten kvar och det går som sagt inte så fort men det är skönt att ha något att göra då det gör mest ont när jag sitter.
 
På eftermiddagen åkte jag in en sväng till Furudal och träffade Mickis och passade på att handla lite..
 
 
När jag kom hem så tog jag med mig hundarna ner till sjön och kastade lite boll åt Sasha.
Detta är verkligen den perfekta motionen när det är varmt ute och så får hon använda huvudet lite också då hon får träna på kommandon som "stanna" "sök" "höger" "vänster" osv.
Bollen som både är hållbar och flyter hittar du här!
 
 
Molly vägrade följa med in efter badet men det var inte så roligt att vara utelåst 😉
 
 
 
 
 

Varg i krokarna..

 *Innehåller annons för Julalånet*
 
 
Igår blev det en 7km runda med Sasha och vädret växlade mellan lagom varmt till skitvarmt men som tur var så finns det gott om vatten i dikena så man kan svalka varma tassar.
Jag fick för mig att gå lite offroad genom skogen med längs ett kalhygge som jag fått för mig borde sträcka sig till stora vägen men vi hamnade ganska snabbt i skogen istället.. Skitsmart med en hund som tyckte det var asroligt att äntligen få "springa" i skogen och en matte med bruten svanskota? Men ingen dog som jag brukar säga och vi hittade ut med hjälp av googlemaps och platsstjänster påslaget 😉
 
 
Strax efter att vi kommit ut på stora vägen så hittade Sasha den här och då kändes det inte längre som en bra idé att klampa omkring i skogen offroad så det hoppar jag nog i fortsättningen...
Jag kanske skulle ta och åka dit och plocka upp den och skicka till länsstyrelsen för vargarna häromkring "finns ju inte" för bajsarna är inte inräknade 😆
 
 
På eftermiddagen tog jag tag i gräsklippningen för nu var det en vecka sedan jag klippte gräset.
"Bild före"
 
 
"tadaa bild efter😉"
 
Det kanske hade sett snyggare ut om jag hade stängt av gräsklipparen när jag körde den över gården men då blir den väldigt tung att köra..
Sedan så det det väldigt ovårdat ut till vänster men tanken är att gräset ska växa över gruset och en del av asfalten och det går ganska fort faktiskt. Plattorna kan jag inte rensa just nu eftersom jag brytit mig men jag funderar på att köpa en plattrensare på Jula (399kr) för det är ganska drygt även om man inte har ont.
 
 



RSS 2.0