Spöregnet from hell och bästa hundleksakerna!

 *Innehåller annonslänkar från Vetzoo*
 
 
Igår jobbade jag igen på samma avdelning som i måndags och vi satt ute med pensionärerna hela förmiddagen och njöt av solen! På eftermiddagen bjöds det på underhållning utomhus så då stannade jag på avdelningen och tog hand om dom som inte orkade följa med.
 
Lagom tills det var dax att styra bilen hemåt så svartnade himlen och planerna på att bada ute på strandnäsudden fick planeras om och vi åkte ned till en annan badplats som låg närmare Mickis.
Här har jag fullt sjå att få på Sasha flytvästen för hon hade stenkoll på att hennes älskade boll var med (fast jag inte hade visat den för henne) så då är det fullt fokus på den!
 
 
Mickis och Sasha 😊
Jag testade även om Sasha skulle våga hoppa ifrån en brygga om jag kastade bollen och där var det inga som helst betänkligheter utan hon flög i som en kanonkula fortare än vi hann blinka haha..
Hon är väldigt trygg i sin flytväst 🙂
 
 
 
 
Sen kom regnet och då åkte vi hem.. På vägen hem så började det regna så vägbanan helt försvann under vatten och Molly vägrade kliva ur bilen när vi kom hem så först fick jag springa in med Sasha sedan fick jag hämta Molly och bära in henne! Strax efter tog jag den här bilden där dom visar att dom är väldigt besvikna på matte som tvingade ut dom i spöregnet.. 🤣
 
Sashas favoritboll som både flyter och har hållit för lek i 2år nu hittar du här!
Jag kan starkt rekomendera den bollen för alla er som har hundar som tuggar sönder alla hundleksaker på nolltid och den passar även perfekt i bollkastaren som du hittar här!
Flytvästar för din hund hittar du här.
 

Jag är utvald att testa FUN Light Ice Tea genom Buzzador!

 
 
I samarbete med FUN light Sverige genom Buzzador så är jag utvald att testa FUN light Ice tea!
 
Vill du också bli testpilot och få testa saker gratis?
Klicka på knappen nedan så bjuder jag in dig!
👇

Foton från midsommarhelgen och godaste räk och västerbottenpajen!

 *Innehåller annonslänk till bagaren och kocken*
 
 
Midsommarafton firade jag hemma tillsammans med Mickis. Egentligen så skulle det komma fler men nu blev det inte så av olika anledningar vilket var lite tråkigt.
 
 
Jag har så mycket fina blommor i min trädgård just nu 🙂
 
 
Midsommarkvällen bjöd på denna vackra solnedgång!
 
 
 
Vackert eller hur?
 
 
Jag hittade ett recept på västerbotten paj med räkor som jag var tvungen att testa till midsommar maten och den blev sjukt god!
Jag moderniserade den lite med att även ha i ost i räkröran och sedan köra den en stund i ugnen igen.. Egentligen skulle den ätas med kall röra och bara ost i själva skalet.
 
 
Pelle som har varit Mickis katt talade om att han saknade henne genom att bädda ner sig på hennes påse när hon åkt hem 💓
 
 
 
Självklart så måste Kalle också ligga där..
 
 
Kalle äger altanen 😉
 
 
Pelle tittar till Sasha ute på altanen.
 
 
Molly njuter av solen 😊
 
 
Och idag har jag provat att jobba igen och jag kommer bara jobba på "husen" tills det känns okej att köra bil igen.. det började "bra" med att jag hade svårt att ta mig ur bilen när jag kom fram till jobbet, Men resten av dagen flöt på bra utan att det gjorde ont men hemvägen var inte så rolig och sedan hade jag ont när jag gick min runda med Sasha så det blev bara en halvtimmes runda på 2,5 km och sedan lite bad istället.
Imorgon är det dax för jobb igen och sedan är jag ledig i två dagar så det blir en mjukstart 😉
Och något resultat ifrån min röntgen har jag inte sett röken av så jag får väl ringa och fråga om jag hinner ringa tidigt imorgon...
 
Den snygga porslins formen fick jag av Mickis i julklapp för några år sedan och den hittar du här i ett set på två olika storlekar!
 
 
 
 
 
 

Skrapa skrapa..

*Innehåller reklam för Vetzoo*

 
Idag gick jag "Göringsrundan" på 5km och när jag går den så brukar jag nästan alltid prata i telefonen för den rundan är ganska tråkig, bara skog liksom 😉
Men den kan iallafall bli lite intressant dom gånger man ser björnspår där.. Idag var en del av vägen översvämmad så till slut fick jag offra mina skor och helt enkelt gå i vattnet för det gick inte att balansera på tuvorna vid sidan av vägen med en hund som tyckte det var superkul att trava i vatten 🤣
 
Sen så har jag skrapat och tvättat verandan på framsidan så vid tillfälle ska jag börja måla.
Dock så har jag inte så mycket färg då dom stora burkarna som skulle kosta 199kr kostade över 500 på Biltema i Mora, jäkligt dåligt av dom om ni frågar mig.
Vi tom. kollade upp färgen på Biltemas dator och då stod det 199kr men sedan när man klickade på den så kom det högre priset fram..
 
 
Här är resultatet efter skrapningen!
Tittar man på bilderna så syns det kanske inte så jättestor skillnad och jag behövde bara skrapa hörnstolparna och ovansidorna på kanterna.
 
Nu ska jag fortsätta kolla på serien "The walking dead" som jag har börjat om från början på.. Jag kan säga att det har blivit en hel del serietittande nu när jag varit sjukskriven så nu börjar jag längta efter ett vardagsrum igen så man kan ligga i soffan och titta istället för i datastolen 😎
 Kylväst för hund för bara 249kr hittar du här!
 
 
 

I samarbete med Frankful!

 
Igår åkte jag och Mickis till Mora och handlade lite för Frankful kupongerna som jag fick i mitt Buzzadorpaket!
Vi köpte Frankful Tortilla crisps och Frankful tacosås och såsen var helt okej men Frankfuls tortilla crisp var inget för någon av oss.
Frankfuls tortilla bröd kan jag tänka mig köpa igen för dom var riktigt goda men kryddan var lite för salt för min smak men Mickis gillade den.
 
 
Men hur som helst så blev det jättegoda tacos! 😊

lite bilder från helgen..

*innehåller annonslänk från interflora*


Sasha tittar efter fåglarna som hon hörde på min mobil när jag ligger och kollar serie 😂


Idag blev det 5km rundan runt Göringen och det är jättelågt vatten fast det har regnat massor hela helgen..


Det blommar fint i min rabatt efter allt regn 🙂
Synd bara att jag glömde klippa gräset i fredags för nu ska det tydligen regna i en vecka.. Men samtidigt tycker jag att alla på mina sociala medier snackar om sol?
Just nu så åskar det och blixrar massor iallafall och jag ligger i sängen med en åskrädd Sasha under täcket..

Gör någon du tycker om glad med lite fina blommor här! 🙂

Hittade en skum grej i skogen..

"Innehåller annonslänk till julalånet" 
 
 
Så här mysigt hade hundarna det idag på förmiddagen..
 
 
 
Och katterna hängde här uppe.. 😂
 
 
På eftermiddagen så blev det en ny långpromenix med Sasha!
Vi gick på tågrälset mot Furudal och hittade en väg som ledde oss upp på väg 301 som går förbi där vi bor. Rundan landade på 9,5km så det får väl räknas som en bra runda eller hur?
 
 
Där vägen kröker sig kom vi ut 😉
 
 
Jag såg något konstigt när vi gått en stund och gick ut i skogen för att titta och hittar en säck full med flytvästar i olika varianter.. Säcken föll i bitar när jag tog i den så jag antar att den legat ganska länge? Men flytvästarna verkade vara i ok skick.. Jag lade ut detta i en lokal grupp men ingen verkar ha tappat något så jag kanske plockar upp dom om dom ligger kvar nästa gång jag kör förbi om ingen annan ser dom innan dess för nu är ju säcken öppen så det "lyser" lång väg 😊
 
Behöver du köpa flytvästa till hela familjen och även din hund så hittar du allt på Jula och du kan samtidigt dela upp betalningen här!

I samarbete med Frankful!

 
Idag fick jag hem mitt paket ifrån Buzzador!
Paketet innehöll tortillabröd och tacokrydda och rabattkuponger på Frankfuls produkter!
Det ska bli spännande att testa dom här produkterna eftersom man alltid köper ett annat märke.
Dessutom så verkar brödet vara lite extra gott för min katt Pelle blev helt galen och tog förpackningen och tänkte sticka iväg med den men jag hörde honom som tur var😂
 
Klicka på knappen nedan om du vill bli inbjuden till Buzzador så du med får testa olika produkter!
👇

Björnmöte och min lilla clown!

*Innehåller annonslänk till Vetzoo*
 
 
 
Idag blev det en riktig långtur i skogen och på en helt ny runda för oss som jag kollade upp via googlemaps redan i höstas men inte kommit mig för att gå fören idag.
 
 
En vacker sjö mitt inne i skogen 😊
 
 
 
En av järnvägsspårets gamla stationer (tror jag).
 
 
 
 
Man kunde iallafall ta rällsbussen härifrån men jag hoppade det 😉
 
 
När vi hade kommit ut på stora vägen så ser jag helt plötsligt något som rör sig mellan träden..
Jag önskar att jag hade haft en bättre mobil som tar bra foton när man zoomar för bilden föreställer en björn som precis har lagt sig ned och tittar upp på mig och hunden som står ca. 30m bort.
Det var en häftig upplevelse och det är första gången jag ser björn till fots 😊
 
 
 
Sasha rullade sig i ett dike på vägen hem så jjag försökte få henne att rulla sig i gräset och det här är resultatet 😂
Vem pallar träna när man precis har varit ute i skogen i nästan två timmar?
 
här hittar du just nu 15% på kyldynor för hund!

Jag är utvald att testa Proviva genom Buzzador!

 
Vill du också bli testpilot och testa saker gratis genom Buzzador?
Klicka på knappen nedan så bjuder jag in dig!
👇
 

Röntgen och min trädgård!

 *Innehåller annons för Gardenstore*
 
 
Idag har jag och Mickis varit ner till Rättvik en vända och jag har fått röntga min lilla rumpa haha..
Jag fick ligga på rygg så det kändes inte lika pinsamt som jag hade föreställt mig..
Nu kan det ta upp till en vecka innan jag får svar på om det syns något eller ej,  Men ont har jag iallafall fortfarande.
 
 
 
Igår sålde jag lite grejer och speciellt en sak var väldigt skönt att bli av med då den påminde väldigt mycket om  Dennis.

 
 
Sen så hände en lite rolig grej idag.. Jag stod och tittade ut i trädgården och upptäcker att ett litet träd som var klent som sly för två veckor sedan när jag, Sabina och Molly försökte artbestämma det.. helt plötsligt hade det fått två ganska grova stammar och är nu ca. 5-6 meter högt!
Hur är det ens möjligt att det kan dra iväg så på bara två veckor? Dessutom var det bara några kvistar som förra ägaren satt upp med blompinnar när vi flyttade in för 5år sedan och det har inte vuxit så jättemycket sedan dess.
Nu har vi iallafall kommit fram till att det förmodligen är ett körsbärsträd.. är det någon som vet hur lång tid det kan ta för ett körsbärsträd att växa till sig?
 
 

Jag är utvald som testpilot genom Smartson!

 
Vill du också bli testpilot?
Klicka på knappen nedan och anmäl dig!
👇
 

Måla måla..

*Innehåller annonslänk för Byggmax & Beijerbygg*
 
Imorse klev jag upp kl. 7 för att ringa vårdcentralen och dom ringde upp igen kl. 8.30 men det blev jag inte så mycket klokare på.. hon skulle iallafall höra av sig när hon pratat med doktorn och det gjorde hon 17.30 så nu har jag fått en ny tid för röntgen.
Jag är faktiskt lite tveksam om en röntgen verkligen behövs för det går ju åt rätt håll iallafall även om jag måste sitta snett och gärna ha ett ben uppvikt och jag kan böja mig nästan helt nu utan smärta..  Jag får testa att sätta mig i bilen imorgon så bestämmer jag mig då för det är då det är som jävligast.
 
 
På eftermiddagen tog jag tag i listmålning i mitt sovrum eftersom det regnar ute och jag inte kan vara stilla, även om detta kanske inte var det bästa att göra när man har ont (Det är väl tur att ingen ser en när man kryper omkring på golvet?).. haha
 
 
Nu är det gjort iallafall!
Nu har jag bara en omgång till att måla på dörrkarmen och sen själva dörren sen är mitt sovrum helt klart! 🙂
 
Färg och allt för reovering hittar du här och här!
 
 

Skörda rabarber och några tips!

*Innehåller annonslänk till Cervera*
 
 
Här i skogen växer mina rabarber 😊
Tanken är väl att till nästa sommar fixa iordning även den här delen av trädgården och sedan inhägna den med.
 
 
Den här skörden fick duga för den här gången!
Visste ni att man inte ska skära av stjälkarna utan man ska vicka dom fram och tillbaka samtidigt som man drar lite så släpper dom?
 
 
Molly är med och tittar så hon inte missar något ätbart 😋
 
 
Nu har jag skurit upp stjälkarna i lagom stora bitar och jag brukar inte skala dom för det behöver man inte. Detta borde räcka till minst en paj och sedan tänkte jag koka kräm någon dag på resten!
 
 
Så var pajen klar!
 
 
Visst ser det gott ut?
 
Pajformen hittar du här, den finns i flera olika färger!
 
 

Fågelholksfix och den tama räven!

 *Innehåller annons för PN Jakt*
 
 
Igår fick jag ett infall och plockade fram Sabinas fågelholk som hon vääääldigt omsorgsfullt hade snickrat ihop i slöjden 😉
 
 
Nu är den vit iallafall och den vita utomhusfärgen är helt slut så nu längtar jag tills jag kan åka iväg och köpa mer färg så jag kan börja måla verandan på framsidan!
Den här fågelholken har jag en plan för men det behöver jag antingen svart färg eller faluröd för att slutföra så det får vänta det med.
Sabina tycker att jag är jättefånig som ens försöker göra hennes fågelholk fin, men det är väl inget fel på den här?
 
 
 Här kommer en utlovad bild på Molly i hennes nya sommarfrisyr 🙂
 
 
Här ligger Sasha och väntar på att hennes nya kompis räven ska dyka upp igen..
Hon stod på studdsmattan och räven var fram till staketet där hon ligger och kikade på henne så hon hoppade ner och räven rundade huset och var en halvmeter ifrån grinden på andra sidan när den såg mig och försvann som en avlöning.. efter det sprang Sasha som en dåre utefter staketet och letade efter räven i över en halvtimme men den kom ju inte tillbaka..
 
Sist den var här så sprang den ute på vägen fram och tillbaka och Sasha sprang efter bakom staketet, det såg ut som att dom lekte med varandra och Sasha beter sig inte som att det är ett jaktbyte konstigt nog..
Första gången vi såg den så tändes det i trädgården mitt i natten och så stod den där mitt på gräsmattan och tittade tillbaka på oss och jag hade inte en tanke på att fota tråkigt nog..
 
Räven är lite av en kändis här i Dalfors då den går runt mellan husen och hälsar på lite här och där 😊
 
 

I samarbete med @primadogsverige!

 
 
Min dotter Sabina låter Simba testa PrimaDog Northern Treats!
Och det är väl ingen tvekan om vad han tyckte eller hur?
Detta är dessutom en väldigt kräsen hund så dessa kan vi verkligen rekommendera!
 
 

Jag är utvald att testa Frankful genom Buzzador!

*I samarbete med Frankful*
 
 
Jag är utvald att testa några produkter ur Frankfuls sortiment genom Buzzador!
Vilka det blir får ni se när jag fått hem mitt paket 😉
 
Vill du också bli testpilot åt Buzzador och testa prylar helt gratis?
Klicka här så bjuder jag in dig! 👇
 

Skapligt irriterad!

*Innehåller annons för Doktor.se*
 
Igår satt jag och åkte ner till Rättvik och får reda på när jag kommer fram att "deras röntgenaparat är trasig"... Hon i receptionen påstådde att dom försökt nå mig med.. Man kan ju undra varför jag ska ha mitt nummer inlagt på 1177 om inte vårdcentralen kan se det där?
Det var bara att sätta sig i bilen och åka hem igen och ja jag var skapligt irriterad!
 
Nu ska jag tydligen få en ny tid...
 
 
 

Jag är utvald att testa hundgodis genom Buzzador!

”I samarbete med @primadogsverige"
 
 
Jag ska testa och utvärdera PrimaDog Northern Treats!
 
Jag har även 3st kuponger som jag lottar ut bland mina läsare!
Det ända du behöver göra är att klicka på "kontakta mig" längst ned i det här inlägget och skriva ditt namn och mobilnummer. (kupongen kommer som sms kupong) Skriv gärna om du vill bli inbjuden till Buzzador med så du också kan vara med och testa prylar helt gratis!
 
 
 

En knytnäve i ansiktet!

 *Annons för Doktor.se*
 
 
Så här snygg var jag när jag vaknade imorse! haha
Jag blev biten av en broms (tror jag) igår när jag klippte Molly och det blev svullet under ögat precis som det blir av ett sådant bett, men imorse när jag vaknade så hade hela ögat och kinden svullnat upp så nu ser det ut som att jag har blivit misshandlad.
 
Bild på Mollys nya sommarfrisyr kommer när jag lyckas få henne att posera.
 
 
 
Det blev en stor påse hår som jag lade upp i ett träd åt fåglarna 😊
 
 
 
Tanken var ju rätt fin tills regnet kom...
 
Sen så var jag ju till VC igår med fast först så hade dom inga tider kvar och tyckte att jag skulle ringa en sjukgymnast som skulle säga åt mig över telefonen hur jag skulle göra med mitt onda.. Självklart så ifrågesatte jag det och blev till slut tvungen att säga att jag också är vårdpersonal och jag vet att jag måste bli undersökt och att en sjukgymnast inte kan veta hur det ser ut inne i min kropp. *poff* så fanns det inte bara en tid utan två!
 
Resan ner blev en vansinnesfärd i bra mycket högre hastighet än vad man får köra då jag ville komma fram så fort det bara gick eftersom det gör ont som satan att köra bil..
Nu ska jag tillbaka på en röntgen imorgon så jag har en ny resa att se fram emot 🤢
 
Varför finns det inte sjuktaxi för yngre personer som behöver det?
Jag var ju med om samma sak i vintras när jag hade corona och var tvungen att sitta svårt sjuk med över 39 i feber osv. och köra till edsbyns VC som ligger närmast mig (3,3 mil) för provtagningar varje dag..
 
 
 
 
 

Har gjort lite mysigt

*Innehåller annons för Cellbes*
 
 
Jag har satt upp lite gardiner på varandan!
 
 
Jag är riktigt nöjd och dom var i perfekt längd med 😊
 
 
Katterna gillade det också!
 
 
Utifrån
 
 
Utifrån!
Dock så ska jag beställa ett par till att ha mot gården med då dom även håller myggen borta.
Klicka på bilden nedan för att se fler färger! 👇
 

Såklart...

 *innehåller annons för Dokter.se*
 
 
Igår när jag hade skrivit inlägget så tänkte jag att jag gör ett försök till med gräsklipparen och den bah "ja men visst jag startar på första draget för första gången i mitt liv" så nu är gräsmattan på trädgårdssidan klippt.. Egentligen så skulle jag ha klippt framsidan idag men jag hade så satans ont när jag vaknade så jag har försökt att ta det lite lugnt idag..
Men eftersom det gör mindre ont när jag står upp så har jag tex. städat garderoben och kört en maskin tvätt, sen bakade jag lite scones till frukost eftersom brödet var slut.
Jag har även provsuttit i bilen inför imorgon och den resan är inget jag ser fram emot kan jag säga.. fyfan 😩
På eftermiddagen tog jag med mig Sasha ner till sjön för att hon skulle få bada lite men det var så mycket alger i strandkanten så jag vågade inte låta henne bada men det blev en liten runda på 1,5 km iallfall och hon skötte sig dessutom exemplaiskt när vi passerade en granne som har en hund som springer utefter staketet och skäller! Jag har tränat massor på att få Sasha att inte bry sig om hunden och idag sa jag åt henne en gång när hon tänkte börja springa och då gick hon fint bredvid mig och började tom. ignorera den andra hunden när vi var mitt för, man blir ju lite stolt när " den köttätande mördarhunden" inte bryr sig 😉
 
 
 

två döda..

*innehåller annons för gardenstore*


Där har vi den ena.. alltså gräsklipparen, inte hunden.. den andra håller i mobilen och har precis klippt en tredjedel av gräsmattan och smärtan gör att jag inte får kraft att få igång den igen... Ska testa om en stund igen för den brukar vara lite extra tjurig när man kört den en stund och sedan behövt stänga av den så har jag tur går den igång!
Annars så får jag väl fortsätta imorgon men det tar emot att göra det halvklart..
Sen så är det ganska drygt att nästan bara kunna ligga på magen i solen men jag tvingade mig själv att ligga på rygg en stund iallafall..

Dessutom så borde jag ha åkt till akuten idag men fixar nog inte att köra 7 mil så ska ringa vc på måndag morgon igen och hoppas på att jag får en tid men det blir ändå 5mil att åka :/



Nu är det så gott som klart!

*innehåller annonslänkar till Byggmax & Beijer Bygg*
 
 
Nu har jag kämpat på i flera dagar med att näta in min veranda så katterna kan komma ut lite och så jag kan ha dörren öppen 😊
Det har gått väldigt långsamt med tanke på att jag knappt kan böja mig, men jag har fått in en bra teknik där jag försiktigt böjer på knäna och sedan sätter en hand på knät när jag ska upp igen.. annars så känns det nästan ingenting när jag står upp..
 
 
Jag kom på att jag kunde fråga min arbetskamrat/ Mickis kompis Jessica om hjälp med den övre delen av nätet och självklart så kunde hon det! 😊
Katterna ska även få ett klätterträd av henne så dom får det riktigt mysigt där ute.
 
 
Pelle fullkomligt älskar sitt nya ställe medans Kalle är lite mer försiktig och fundersam..
 
 
Så här blev resultatet!
Sen  funderar jag på att sätta upp lite gardiner med så det ser lite mysigare ut men jag har inte kommit på hur jag ska sätta dom än eftersom jag bara har fyra längder.. Den som lever får se 😉
 
Nu ska jag vänta på att VC ska höra av sig så jag kan få komma på röntgen eller något.. Får jag röntga röven så borde ju det nästan bli ett kryss i min bucketlist som inte existerar än eller hur?
 
Byggmaterial hittar du här och här!
 

Det finns ju fördelar med att ha ont..

*Innehåller annonslänk till Gardenstore*
 
Idag vaknade jag klockan 5 och kunde inte somna om för att det gjorde ont i svanskotan så det var bara att kliva upp.. Fördelen med det är att jag och hundarna fick njuta av tidig morgonsol och fågelkvitter!
 
 
 
Igår åkte jag in till Furudal och hämtade Mickis då vi hade tänkt att sola och så rastade vi Sasha på det här viset haha..
Jag orkade dock inte ligga still speciellt länge så jag började näta in verandan så katterna kan få komma ut lite och så jag kan ha dörren öppen.
Att stå upp och göra saker går alldeles utmärkt men det gör ont när jag tar längre steg eller måste böja mig/huka mig eller kliva upp på trappstegen..
Sen så skulle jag behöva en lång person i mitt liv som kan hjälpa mig att fixa där jag inte når 😉
 
Sen när jag kört hem Mickis så höll jag på att inte ta mig ut ifrån bilen, så att köra bil är kanske inte att rekommendera 😕
Och som ni ser så behöver jag klippa gräset igen med men frågan är ju om jag klarar av det?
Tänk om man hade haft en robotgräsklippare istället? 22495 :- är ju ändå inte så jättefarligt om man sedan slipper att klippa gräset i fortsättningen eller hur?



RSS 2.0