Rosenbröd

50 g jäst
1/2 dl. Olja
5 dl vatten
1 ägg
1 tsk salt
1 msk socker
1,3 l vetemjöl
Pensling
Ägg
Ev. Vallmofrö
Ugn 250 grader

Gör så här
Smula sönder jästen i en bunke. Smällt margarinet i en kastrull, tillsätt vatten och låt degvätskan bli fingervarm .
Häll degvätskan över jästen och rör tills den löst sig.
Tillsätt ägg, salt, socker, vitlök och nästan allt vetemjölet. Arbeta samman till en slät och smidig deg. Täck med bakduk och låt jäsa 30-40 minuter.
Ta upp degen på lätt mjölat bakbord och knåda den lätt. Rulla ut till en längd och dela degen i 16-20 bitar.
Forma till bullar. Placera bullarna på plåt med bakpapper. Låt dem jäsa under bakduk till dubbel storlek, ca 30 minuter.
Pensla bullarna med uppvispat ägg, strö över vallmofrön. Grädda mitt i ugnen ca 5-8 minuter.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0