Man har kul nästan jämt ;)

*Innehåller annons för Adrecord*
 
 
Idag så tog jag tag i den här röran!
Här har jag ändå tagit ut en säck hundmat och en stor flyttkartong som var full med saker.
Lägg märke till Molly som är mitt i röran och letar fynd i form av hundmat som matte spillt 😉
 
Jag har ordning och redan omkring mig här hemma eftersom jag är själv nu och kan ha det som jag vill ha det utan stök osv. (fast kattungen stökar omkring en del).
Men mina två förråd här inne ser typ ut så här, för här hamnade alla grejer "som ska vara där" när jag flyttade in och sedan så har jag inte hunnit med att fixa det då annat som syns har varit prio och så har jag ju såklart varit där och rört om i röran under tiden.  Men nu fick jag arselet ur vagnen och fixade det!
 
 
Efter!
Lite skillnad eller hur?
Nu är det lite mer överskådligt och jag hoppas att det fortsätter vara så 😉.
 
När det är dax att plocka fram lite adventsljusstakar så ska jag fixa det andra förrådet för där har jag julgrejerna men det är inte alls lika stökigt.
 
 
Jag hann även med lite brödbak medans jag fixade förrådet 😊
 
 
 

Snökaos?

*Innehåller annons för Vetzoo*
 
 
Idag kom årets första snö här uppe och när det var dax att åka hem ifrån jobbet så låg temperaturen på nollan samtidigt som det var ca. 1dm snö och spårigt så det gick inte fort kan jag lova!
Snorhalt trots dubbdäcken och vid ett tillfälle så hamnade jag bakom några som precis åkt av och fått hjälp upp ur diket..
 
 
 Båda hundarna sprang som tokar i trädgården och lite roligt är det ju att båda var tvugna att kolla staketet runt om ungefär som om det är dax att rymma nu när snön kommit haha..
Minns när det var 150cm här och hundarna kunde traska rakt över det 110cm höga staketet som vätter mot skogen, dock så kom dom inte så långt då dom sjönk som stenar där det inte var upptrampat.. (iaf Molly) 😉
 
 

Killar är ju ganska bra att ha..

*Innehåller annonslänk för ABSwheels, bythjul, svenskagummihuset &  dack-online*
 
 
Imorse hade det snöat lite grann och det var snorhalt ute så när jag var framme på jobbet så frågade jag Carl om han kunde hjälpa mig med vinterdäcken när jag slutat och det kunde han såklart 😊
 
Tanken var ju att jag skulle klara mig med sommardäcken i två veckor till då jag ska byta bil men det ska tydligen snöa en hel del under dom här veckorna..
 
Så ibland är det ju tur att man har en svärson som kan hjälpa till iallafall för jag tänker ju inte skaffa mig någon egen karl!
Sen så kan jag ju egentligen byta däck själv men skulle bara oroa mig över att jag inte är stark nog så jag skulle tappa hjulen och låter jag någon annan byta och jag tappar ett hjul så är det ju liksom inte mitt fel eller hur? hahaha
Jag har faktiskt tappat ett hjul en gång efter att ha bytt däcken i ett däcktält.. lite oproffsiga då dom förmodligen glömt att dra bultarna helt.. som tur var så upptäckte jag det direkt nästan så jag körde inte så fort.
 
Nya däck och fälgar till bilen hittar du här, här, här, och här!

Nu ska häcken bort!

*Innehåller annonslänk till Gardenstore*
 
 
Jag har en syrenhäck som växer ut mot vägen vid garaget som har börjat bli väldigt vildvuxen och ful så jag fick en snilleblixt och frågade Carl om han visste någon som kunde låna ut en såg så vi kunde ta ner den efter konstens alla regler. (Har googlat så oroa er inte😜).
 
 
Så i lördags kom Carl, Mickis och Martin hit för att hjälpa mig med häcken!
Här har vi tagit ner ungefär hälften på bredden men det kanske syns lite dåligt?
Carl använde en stor kniv och jag och Martin hjälpte till lite med en yxa så förhoppningsvis kan Carl låna en motorsåg till nästa gång för det var sjukt jobbigt haha..
Sedan så får jag helt plötsligt 1,5m bredare yta på trädgården så jag ska sätta upp ett ordentligt trästaket utmed häcken sedan.
 
Sedan så kom vi på att vi måste fixa ett släp så vi kan forsla bort alla grenar för det kommer räcka till en hel majbrasa när vi är klara.. Men problemet är att ingen av oss har en bil med dragkrok..
Man kan ju inte tänka på allt liksom 😎
 
 
När vi var klara så åt vi en jättegod köttgryta som Mickis lagade åt oss medans vi arbetade och så fick jag två matlådor med 😊.
 
Himlen brann över Dalfors igår kväll..
 
Idag har jag bara städat och gått min långrunda med Sasha och imorgon så blir det jobb igen!
 
Funderar du också på att göra något åt din häck så kan jag rekommendera att köpa en riktig häcksax istället för att köra massaker ala thailand stuk med machete och yxa Här! 😉

En hel del utefix!

*Innehåller annons för Byggmax*
 
 
Imorse hade jag ställt klockan på 11 men vaknade 9.30 och var pigg så det var bara att kliva upp!
Förmiddagen tillbringade jag framför datorn och bara njöt av att inte göra något vettigt alls 😉
Sen så tog jag ut Sasha på en långpromenix i solen..
 
 
Precis när jag hade tagit den här bilden på regnbågen så började det regna samtidigt som solen fortsatte skina..
 
När jag precis hade kommit hem så blev jag våldgästad av Mickis, Carl och Martin så det blev inget städat idag som jag hade tänkt men jag fick en matlåda och så fick Carl hjälpa mig med lite fix ute i trädgården 😊
Vi satte bla. igen grindhålet som stått öppet ut mot skogen för att jag inte lyckats knipsa av fårnätet men Carl var starkare i nyporna så nu kan inte hundarna springa ut där och råddjuren kan inte komma in i trädgården längre.. sen så fixade vi nätet utmed vägen med som jag inte har lyckts dra fram för allt gräs så nu kan inte Molly rymma åt det hållet när det kommer folk förbi + att vi har gjort så dom inte kan springa bakom garaget och gaffla när någon går förbi.
Sen så har Carl bankat ner några stolpar som som blivit sneda med så nu borde staketet hålla över vintern.
 
Sasha var för övrigt överlycklig över att det kom folk så hon har hoppat studdsmatta, jagat boll och sprungit omkring som en tok idag så nu är hon helt slut haha.
 
 
 

Försov mig..

*Innehåller annons för Buttricks*
 
 
Så här vacker utsikt har vi på mitt jobb ibland och man ska väl inte klaga eller hur?
 
Imorse försov jag mig och vaknade 06.55 så att jobba sex förmiddagar på raken kanske inte var det smartaste jag har tackat ja till?
Fast jag är rätt stolt över att jag var prick 8 framme på jobbet och då har jag nästan 5 mil dit! 😂
 
 
Efter jobbet åkte jag och handlade eftersom jag ska vara ledig i tre dagar nu och sedan så gick jag en långrunda med Sasha som vanligt.
 
 
 
I helgen hoppas jag få en massa vettigt gjort här hemma och det ska bli så skönt att vara ledig efter dom här dagarna haha.. Men vi har haft väldigt roligt på jobbet iallafall 😉
 
Snart är det halloween så missa inte 20% rabatt vid köp över 300kr!
👇
 
 
Ange kod: Buttericks20
 
Gäller tom. 1/11-20

Äckliga älgflugor och gratis mat för 500kr!

 
Idag tog jag det här fotot i Orsa och gjorde någon väldigt glad 😊
Synd bara att den inte blev riktigt rättvis då dimman låg tät över vattnet.
 
Jag jobbade min 4e förmiddag idag och var konstigt nog inte så trött idag som jag trodde att jag skulle vara men det kanske kommer imorgon? Jag fick ju 6 förmiddagar på raken då det fattas folk i hemtjänsten men jag får tredagars ledigt över helgen istället och det är ju inte så tokigt eller hur?
 
Idag när jag kom hem så hade jag lite att pyssla med så det blev bara korta rundan med hundarna och sedan lite bollkastning med Sasha i trädgården.
 
För övrigt så hittade jag satans otyg i håret igår.. dvs. en älgfluga! Fyfan vilka äckliga kryp!
Det är ungefär som när man sett en fästing eller pratar om löss man går och kliar sig hela tiden för att man inbillar sig att det kryper.. yeeek!
 
Få 500 kr att handla mat för när du tecknar elavtal Här!(Gäller hos Willys, Coop, Hemköp eller City Gross) Erbjudandet gäller tom. 31/12-20!
 
 

Nackvärk från hell och lite bilder!

*Innehåller annonslänk ifrån Lamp24SE*
 
 
Sasha i strålkastarljuset😊
 
Det har blivit lite dåligt uppdaterat här dom senaste dagarna då jag vaknade upp i fredags på min lediga dag med nackvärk ifrån hell.. Jag får ju ont i nacken ibland och då kan jag inte ens vrida på huvudet utan att vända på kroppen samtidigt och det får jag väl tacka älgen som hoppade på vår bil 2016 eftersom det har kommit sedan dess när jag gör saker utöver det vanliga. (det blev en sjukt lång mening insåg jag haha)
 
Värken gör mig väldigt trött så har bara orkat jobba och sedan inte orkat sitta så mycket vid datorn.. Jag klappar mig själv på axeln för att jag orkade jobba hela helgen faktiskt!
Nu börjar det dock släppa så förhoppningsvis är nacken okej till helgen då jag blir tredagars ledig igen eftersom jag fick lov att jobba tisdag istället för fredag den här veckan, så jag får sex förmiddagr på raken med ont i nacken! Erkänn att ni blir lite avundsjuka?
Tur vi har väldigt kul på jobbet iallafall 😉
 
 
Molly försöker få Kalle att flytta sig ifrån stolen men han tycker det är mysigt när Molly kommer och lägger sig hos honom 😂
 
 
En bild över badplatsön som jag tog idag.
 
 
Ifrån en annan plats.. Vackert eller hur?
 
Missa inte!
10% extra rabatt på prisreducerade artiklar Här! När beställningsvärdet överstiger 750 kr. Erbjudandet gäller endast till 14.10.2020. Fraktfri leverans inom Sverige!
Kod: SE20-HOST10

Har fixat utebelysning!

*Innehåller annonslänk för Skelefteå kraft*
 
 
På vägen hem ifrån Eskilstuna i söndags så svängde vi in på Rusta i Västerås och köpte grejer till utebelysningen i trädgården!
 
 
Så här bra blev det!
Lampan på garaget satte Dennis upp när han levde men dom andra två är mitt påhitt 😜
Så nu är det inte mörkt och otäckt längre + att kommer det någon obehörig och smyger så blir dom genast ganska upplysta haha..
 
Molly stod ganska länge på verandan igår och funderade över vad som var fel då hon inte gillar mörkret men till slut så gick hon ut och traskade runt och gjorde det hon skulle.
Går jag på vägen där det är mörkt så vill hon bara hem igen och kissar max en gång,  samtidigt som Sasha är helt hyper för att hon kollar efter vilt i mörkret😊
 
Sasha drog iväg upp på studsmattan och fick lite rampljus till hennes stora förtjusning så nu kan hon hoppa även när det är mörkt 😂
 
 
Idag hängde jag upp lysröret som vi har haft i kaninhuset ovanför ytterdörren på framsidan och det blev ju riktigt bra eller hur?
(Lite roligt att lysröret fick solcellslamporna att fungera med).
 
 
Just nu får du fri månadsavgift och inget påslag de första 6 månaderna! Gäller endast nya kunder och avser rörliga elpris Här!
 
 

Mys med familjen <3

 
Fredags kvällen tillbringade vi som sagt med Nathalie, Alex och lille Amadeus!
Bilden är dock ifrån i somras..
 
 
På lördagen så åkte jag Sabina och Mickis och handlade med Jasmine och sedan så blev det plockmat och det superroliga spelet "Bad jokes" hemma hos Jasmine och Wille..
(Jag var en aning ironisk när jag sa "superroliga".. dåliga skämt ska vara roliga så man börjar skratta åt dom men dessa var typ.. jaha ok.. nästa.. haha.. Vad ni än gör så köp inte spelet!)
 
Men vi hade faktiskt kul ändå fast vi envisades med att spela det där spelet i flera timmar 😄
 
 
Söndag morgon vaknade jag 8.30 efter 4 timmars sömn av Sabinas hemska grannar som för en massa liv och när vi väl vaknat till liv båda två så gjorde vi iordning oss och hämtade upp Mickis hos Jasmine och åkte hem till Nathalie och umgicks innan vi åkte hemåt.
 
Vi passade på att åka förbi Dennis grav och tända ett ljus innan vi åkte vidare mot Dalarna..
På väg över kyrkogården så kände jag av min panikångest och tårarna var nära men eftersom Mickis inte varit dit förut så kände jag att jag var tvungen att försöka hålla mig neutral..
 
Väl framme så kastar sig Sasha fram emot graven och nosar på stenen precis som att hon sa hej.. hon har ju varit min följeslagare dit men vi har inte gått dit sedan dom satte dit bilden på Dennis förra sommaren för det blev för mycket för mig.. 
Medans vi står där så ställer sig Molly som är med oss dit för första gången och blir helt frånvarande.. Hon hoppar till och ser förvånad ut när vi ropar på henne, så det kändes som att hon visste på något sätt..
 
Väl i bilen så fälls mitt ryggstöd framåt så jag får en knuff i ryggen.. Jag och Mickis bah.. okej hej Dennis.. haha
 
Hemresan blev lite halvdramatisk då vi råkade ut för stormen Alex tror vi men mer om det imorgon för nu ska jag sova!
 
 

I samarbete med Buzzador!

 
I fredags så åkte jag och Mickis till Eskilstuna för att umgås med familjen och på fredagskvällen så passade vi på att göra pannbiff av Anamma formbar färs av ärta som jag testar åt Buzzador!
 
 
Vi passade även på att använda Planti cooking fraiche natural som jag också ska testa genom Buzzador!
 
 
Färsen var riktigt tacksam att blanda ihop och såg ut som riktig köttfärs nästan 😊
 
 
Så här såg dom färdiga pannbiffarna ut!
 
Nathalie som enbart äter vegetariskt tyckte att dom var ganska okej men att vi borde ha kryddat dom mer och jag kan bara hålla med!
Mickis och Sabina tyckte inte om dom alls..
 
Har någon av mina läsare testat färsen och kan tipsa om någon bra kryddning?
 
Vill du också bli testpilot åt Buzzador?
 
 Här! 👆



RSS 2.0