Jobbhelg och ny bil!

*Innehåller annons för Svenska gummihuset* 
 
 
Den här helgen har jag jobbat fredag kväll och sedan lördag dag och det var första gången sedan 2018 som jag jobbade dag efter en kväll så jag var rätt slut som artist på lördagskvällen!
På söndagen jobbade jag kväll igen så då fick jag lite sovmorgon iallafall.
 
 
Idag har jag varit ledig och då blev det en tur runt Göringen med Sasha.. Jag fotade ett vargspår men bilden blev dålig 😐 
Jag fick med mig två äckliga älgflugor med ifrån promenaden och dom har vi faktiskt varit förskonade ifrån den här sommaren men nu verkar dom ha vaknat till liv, Dom är nästan äckligare än fästingar med sina klibbiga fötter som man känner när dom kliver runt i hårbotten på en och sedan så är dom jättesvåra att få bort.. urk kliar fortfarande när jag tänker på det...
 
 
Sedan så bar det av till Orsa för att köpa en skitful ford focus men den kostade bara 3000 och är besiktigad och min andra kommer kosta mycket mer än så att fixa till så denna får duga så länge 🙂
Det är ju dessutom en kombi och så har den dragkrok så nu kan jag börja rensa ur garaget och bodarna här! Och så går den på etanol med och det ska tydligen vara lite billigare säger dom som vet 😆 
 
 

Renoveringen fortsätter..

*Innehåller annonslänk för Beijerbygg* 
 
 
Idag har det varit regn och rusk så jag tog det ganska lugnt på förmiddagen och sedan var jag in till Furudal en sväng och när jag kom hem så gick jag en 5km runda med Sasha trots att det regnade lite grann fortfarande. (Hon brukar inte gilla att gå i regnet men idag så brydde hon sig inte alls).
Vi mötte räven som springer omkring här i Dalfors med och eftersom den är nästan tam så stod den en stund 8-10 meter ifrån oss och tittade nyfiket innan den luffsade åt motsatt håll och Sasha stod helt lugnt och tittade på sin lilla "kompis" 😊.
 
 
Sedan så målade jag detaljerna på sängen en vända och så började jag måla den sista biten i hallen ovanför trappen!
Den här väggen kunde vi inte riktigt komma överens om vilken färg den skulle ha så arbetet upphörde när jag och Dennis målat och tapetserat trappen.
 
 
Nu ska den bli vit iallafall och även det gula elementet ska målas vitt och så fönstret förståss.. Man är ju inte sysslolös iallafall? 😊
 
Färg hittar ni här!

sköna dagar

*Innehåller annonslänkar till Firstvet&Vetzoo*
 
 
I måndags blev det en tur i Furudal på 4,5km i det fina höstvädret efter jobbet!
Igår var vi "poolare" på kurs mellan 15-17.30 sedan handlade jag lite och när jag kom hem till Mickis så diskade jag istället för att gå en runda då det regnade ute.
 
 
Men idag har jag varit ledig så då blev det en runda på 7,5 km!
 
 
Molly kände sig busig när vi kom hem 😊
 
 
Kalle med leksaken som han fick av Nathalie sist dom var uppe..
 
Annars så har jag tagit det rätt lugnt idag men självklart så har jag målat lite uppe i gästrummet.. först så förökte jag blanda upp den sista grå färgen för att se om jag kan hitta rätt nyans för att måla sista biten på golvet men det verkar rätt kört så jag målade lite detaljer på sängen istället och sedan så målade jag vitt där jag råkat få grå färg på listerna.
 
Ikväll så har jag gjort lite fler kapitel på jaktresan också så nu har jag bara två kvar innan jag får testa att göra ett slutprov! Jag gissar att jag kommer få göra om avsnitten minst en gång till innan jag är redo för det riktiga provet för det är sjukt mycket att lära sig 😊
 
Kattleksaker hittar du här och här!

Nu är tapeten på plats!

 *Innehåller annons för Beijerbygg*
 
 
Idag blev det en långpromenix på 9,6km med Sasha så den här veckan har jag gått 5,7 mil och det är ju inte så dåligt eller hur? 😀
 
Efter att ha tagit det lugnt en stund efter promenixen så åkte målarbyxorna på!
 
 
Jag är supernöjd!
 
Denna tapeten köpte jag och Dennis som ett skämt åt Mickis och egentligen hade vi tänkt att tapetsera här med den när hon var i skolan men sedan så ångrade vi oss för vi var rädda att hon skulle bli arg haha.. Och när vi visade den så tyckte hon att den var jätteful..
Men nu sitter den iallafall uppe i rummet som kommer fungera som gästrum och jag tycker den passar jättebra 😊
 
Nu ska bara golvet målas en gång till då den sista biten inte blev i samma nyans som resten av någon anledning och sedan ska det inredas innan det kommer före och efter bilder på hela rummet.
 
Färg och tapeter hittar ni här 👇
 
 
 

Långpromenix och tapetsering!

*Innehåller annonslänk för Beijerbygg*
 
 
Idag har jag varit ledig och då blev det en långpromenad på 7km här i Dalfors!
Igår gick jag 1,5 mil sammanlagt då jag fick en gå rad i hemtjänsten och sedan gick jag en 5km runda med Sasha i furudal efter jobbet.
 
 
Det var mulet men ändå väldigt vackert!
 
När jag kom hem så satte jag igång med tapetseringen av gästrummet och det räknar jag bli klar med imorgon.. Det är en tapet som ska mönsterpassas och sedan så är ju huset gammalt med så alla väggar är inte helt raka så det blir lite extrajobb men det kommer bli bra i slutändan 😊.
 
Tapeter hittar ni här!
 
 
 
 
 

Lite bilder från dom senaste dagarna!

*Innehåller annonslänkar till Firstvet, Vetzoo & granngården*
 
 
Den här helgen har jag jobbat lör,sön och måndag.. Hur kul är det att jobba en måndag efter en jobbhelg?
Helgen har jag spenderat som "överflödig" på ett av boenden som jag jobbar på eftersom jag var obokad och dom som jobbar där tydligen inte förstår att jag ska ringas in först vid sjuk personal. (Hur svårt är det att förstå en rödmarkerad text längst upp i vikarielistan?).
På lördagen var det underhållning för pensionärerna med ett rockband som spelade för dom och det visades även upp gamla raggarbilar och efter det så blev det grillad korv med bröd till lunch! Jag kan säga att det var mycket uppskattat! 😊
 
Efter jobbet gick jag en 4,5 km runda inne i furudal med Sasha innan jag åkte hem.
 
 
På söndagen efter jobbet så gick jag en runda i furudal trots att det regnade men det var ett så "fint" regn så det gjorde inte så mycket.. Vi gick bla. upp till vattentornet och det var superjobbigt upp för den branta backen haha.
 
 
Utsikt över Oresjön ifrån skidbacken som ligger nära vattentornet!
Jag ska ta och gå hit någon dag då solen skiner och fota lite mera 😊
 
 
Utsikten över skidbacken och Furudal som ligger bland träden.. På vägen vid vattnet såg Sasha en motorcykel som hon trode var något djur så hon hade väldigt brottom ner! Jag var livrädd att ramla på min stackars svanskota men det gick bra haha.
 
 
På måndagen blev det en kortare runda med Mickis och Molly sedan så åkte vi på en Pokemon runda innan jag och hundarna åkte hem.
 
Idag är jag ledig och det blev en runda till Göringen och sedan längs med den gamla järnvägen innan vi svängde av mot Dalfors igen.. 6,7 km blev det 🙃
 
 
Den här gick Sasha rakt över utan att lägga märke till den och jag skrek till haha.. Den var ungefär lika äcklig som mössen som Pelle har börjat hitta på den in nätade altanen på kvällarna, Behöver jag säga att han måste komma in och visa upp sina fångster och att dom då inte är döda än?
 
 
När vi kom hem så pysslade jag ihop en liten gardin till enté dörren 😊
 
 
Sedan så har jag för ovanlighetens skull lagat mat idag! (Jag är sjukt dålig på att komma mig för att laga mat så det är tur att Mickis gör matlådor åt mig 😉).
Men idag så rensade jag ur kylskåpet och såg att pizzakitet precis gått ur datum så jag gjorde en pizza med kantareller, rödlök och västerbottenost, Jag snitsade även till tomatsåsen som var till med lite "creme fraiche paprika chili" som även den var dax att använda.
Så nu har jag matkoma för det blev så äckligt gott då jag var tvungen att ta den där berömda extrabiten som man egentligen inte orkade äta... 😩
 
Imorgon är det dax för jobb igen och personalmöte!
 
Allt för lyckade hundpromenader hittar du här, här och här!
 
 

Höstpromenix & lite fix åt katterna!

 *Innehåller annons för Vetzoo*
 
 
Jag har jobbat två kvällar så då blir det inte så mycket tid över för bloggandet då jag börjat 13..
Men idag har jag varit ledig och det var perfekt väder ute för min och Sashas runda på 5km.
Här ser hon något i skogen som inte jag lyckades se.. ingenting undgår en amstaff 😊
 
 
Även om inte solen sken idag så är det ändå vackert på något vis eller hur?
 
 
Lite utsikt över sjön!
 
 
Infarten till Dalfors!
 
 
Efter promenaden filade jag lite klor och städade lite, Sedan tog jag bort plastluckan på kattluckan och nitade dit en bit av en filt istället.. Anledningen till detta var att Pelle fastnade med tassen häromdagen och satt helt fastkilad under luckan och han gav sig på mig när jag försökte hjälpa honom! Det blev riktigt otäckt och han snurrade runt ett helt varv så benet snurrade ihop sig för tassen var kvar i samma läge så jag röck loss hela luckan i ren panik för som tur var hade jag inte satt fast den med skruvarna då den sitter på plats ändå och då kunde jag slå på luckan från andra hållet så han lossnade!
Tänk om jag inte hade varit hemma?
Han mår trots detta bra och tassen svullnade bara lite och han var lite blå under trampdynorna och haltade inte ens men katter har ju 9 liv sägs det ju..
Men nu finns det ingen risk att dom fastnar och tanken är att jag ska sätta en bit filt på utsidan med sedan för isoleringens skull när dom har vant sig vid denna. Och faktiskt så verkar det redan nu som att filten håller kylan ute bättre än plastluckan så det är ju bra 😊

Är det någon annan som råkat ut för detta eller är det luckan från Jula det är fel på?
 
 
 
 
 
 

Alla borde bo i Orsa!

 *Innehåller annons för Lån&sparbank*
 
 
Idag har jag varit iväg och jobbat på ett av Orsas boenden och det har flutit på utan några större missöden... Jag är så tacksam att jag hittade till Orsa för alla är så trevliga och måna om pensionärerna, när jag blir gammal ska jag vårdas i Orsa om det går så långt 😉
(Känner jag mig själv rätt så kommer jag sitta här i mitt hus med 15 katter och 5 hundar + lite annat och vara en envis tjurig gumma som vägrar ta emot hjälp av min kommun😂)
 
Efter jobbet så handlade jag lite och sedan gick jag en runda i Furudal med Sasha och vi mötte en annan Amstaff och hans husse så Sasha fick lite socialträning och även den.. Hans amstaff och min är förmodligen dom ända av den rasen här i krokarna så det var lite kul.
 
 
När vi kom tillbaka till Mickis så tänkte vi laga mat men det pallade vi inte så det fick bli en pokemon runda istället! Fotot tog jag vid Ore kyrka där det finns ett "gym" 😊
 
 
Ore kyrka..
 
 

Första jobbdagen på 3 månader!

*Innehåller reklamlänk för Vetzoo*
 
 
Igår var det min sista semesterdag och då var planen att jag skulle tapetsera i gästrummet men så visade det sig att det var superskönt och soligt väder ute så jag satt ute hela eftermiddagen och njöt av solen istället!
Medans jag satt där så kastade jag boll till Sasha i omgångar så hon fick ordentligt med motion 😊
 
 
Mot kvällen försökte jag gömma undan bollen i grillen och Sasha försökte komma på hur hon skulle få tag i den.. (det ser ut som hon grillar haha)
Jag hann med att tvätta lite och köra en disk med så lite vettigt fick jag gjort 😉
 
 
Och idag har jag jobbat min första dag efter min långa ledighet och det gick nästan smärtfritt då tekniken strulade men det hade jag ju räknat med 😀
 
Efter jobbet blev det en 5km runda med Sasha så idag har jag fått ihop 12km med det jag gick på jobbet!
 
 
Hösten är i annalkan..
 
Bollar, bollkastare och annat hittar du här!
 

Lite uppdate av design och annat!

Jag har gjort en ny header med Sasha och Molly idag utav bilder som min dotter Nathalie har fotat och så upptäckte jag att det var 2 år sedan som jag uppdaterade "om mig" fliken här på bloggen så nu var det dax kände jag 😎
Jag tog även bort några kategorier och gjorde en för hundarna och en för katterna istället för att alla skulle ha varsin kategori.
 
Så nu är det lite uppdaterat! 😀

Sista semesterveckan!

 *Innehåller annons för PN Jakt*
 
 
Nu går min semester mot sitt slut och jag ska vara på plats på jobbet kl. 7 på måndag 😊
Eftersom jag har varit hemma i 3 månader nu så ska jag erkänna att det känns lite panikartat.. Förmodligen kommer inga inloggningar i jobbets telefoner och dom appar vi använder fungera, Vem vet jag kanske inte ens kommer in med min tagg på jobbet? haha
Det kanske är tur att jag är oplacerad på måndag så jag får en mjukstart.. lite inskolning liksom 😉
 
 
Den här veckan har jag hunnit skada mig igen då Sasha klev på min tå och sprättade upp mitt nagelband så blodet forsade.. Mickis fick hämta papper på en bensinmack för att vi skulle kunna få stopp på blodflödet.. Bilden är ifrån en film som hon filmade och det kanske är tur att "dumpen" blev lite suddig?
Nu ska jag försöka sköta mig så jag inte skadar mig innan jobbstarten på måndag.. Fast det var nära ögat igår kväll för jag halkade i lite utspillt vatten ifrån vattenskålen och min ena tå bröt sig rakt bakåt och det gjorde ont som satan men idag är det bra igen 🤣
 
 
I onsdags så fick jag avbryta semestern en dag för att delta i en Demensutbildning via Teams hemifrån. (Det var frivilligt).
Det var riktigt tråkigt ska jag erkänna men jag satt med och lyssnade hela dagen och i pauserna som vi hade varje timma så fick jag en massa bra idér som tex. att jag ska läsa till Jägarexamen men jag ska nog bara göra teorin så jag vet mer om ämnet då jag bor i skogen och tycker att det är sjukt kul att jävlas med "antijaktmänniskor" 😎
 
 
Jag gjorde iallafall ett konto på Jägarexamen online där man bla. kan spela ett spel där man läser avsnitt av teorin och sedan får prov att svara på och så kan man lära sig i sin egen takt för att sedan kontakta en provledare för att göra provet som består av 70 frågor och man måste ha rätt på 60 för att bli godkänd.
 
 
Jag och Mickis har börjat spela Pokemon igen med så här står vi vid gymmet vid Ore kyrka!
Vi blev förföljda dit med av någon snubbe som svängde in bakom oss och satt och sneglade i bakspegeln.. En del människor här uppe är lite underliga haha
 
 



RSS 2.0