Äntligen!

*innehåller annons för doktor.se*



Igår kväll så kom ju äntligen regnet!
Molly vägrade gå ut sista rundan och Sasha såg ut som om det var något väldigt stort fel som hade inträffat men gården utanför 😂

Idag så gick jag en runda på 3,5km med Sasha runt här i byn och sedan så har jag hunnit städa lite och även torkat rent möblerna i baren så jag kan ställa iordning där med glas och grejer.

Sen så har jag jobbat mitt första riktiga pass på hemtjänsten idag och förutom en massa strul med inloggningar och annat tekniskt så gick det jättebra och det känns roligt att vara igång och jobba igen!
Men herregud vad mycket det är att tänka på och hålla ordning på! Haha

På hemvägen körde jag förbi en jättestor älg som följde bilen men blicken  så länge jag kunde se, den funderade säkert på vad det var för vidunder som för förbi eftersom bilen låter så mycket😂

Min app vägrade låta mig ändra till vanligt text så ni får hålla till godo med tjockare 😉




ibland är det inte helt lätt utan el!

*innehåller annons för mekonomen*


Idag så var det ju lite kallare i luften så jag passade på att gå en 5,5km runda runt Göringen med Sasha.

 Sen så hade jag slut på batteri i mobilen och powerbanken var död så jag packade ihop lite tvätt och även så jag kunde passa på och ta en varm dusch hos Mickis. 

Jag har ju fortfarande ingen el och det lär väl dröja minst två månader innan jag får ihop pengarna till att få det påslaget igen.
Jag kan ju elda med för varmvatten men det har ju varit inbrott här när huset stod tomt och då försvann vedkapen och så behöver det sotas innan jag kan använda pannan igen.

Jag blev kvar hos Mickis hela eftermiddagen och vi lagade pannbiff, potatis och brunsås(hon kan nog leva på min brunsås och pannbiff tror jag😂).


Sen så tänkte jag bjuda på en bild på Carls snygga lagning av bilen eftersom jag vägrade köra den om det fanns risk att fronten skulle lossna igen och silvertejp på Carls bil kommer inte hända så då drar man i två skruvar istället och sätter snöre imellan 😉 


När jag kom hem så hängde jag tvätten och så tänkte jag kratta lite gräs på framsidan men då kom regnet! Så det blev lite innefix istället..
Jag passade på att tvätta en gardin till köket när jag var hos Mickis som jag hängde upp direkt och så tätade jag röret till handfatet i badrummet.

Och nu sitter jag här med ett glas vin och lyssnar på regnet 😊








idag känns det ni kroppen att jag jobbat hemma hela dagen!

*innehåller annons för interflora*

Idag har jag varit ledig så då var planen att börja fixa på trädgårdssidan som såg ut så här när jag började..


Som ni ser så ska det finnas plattor vid husväggen och även en fin stenbeläggning framför entrén.


"Efter" Plattorna vid huset kom fram!
Jag sparade 3 vallmo plantor för att det är lite charmigt på något vis 😉


Och jag kom en god bit på vägen med stenbeläggningen framför entrén 🙂


Vid 16.30 gick jag ner till båthusen som ni ser till vänster på bilden och kastade boll så Sasha fick simma lite men det var ganska höga vågor så hon tappade bort bollen och den försvann.
Jag lade ut en efterlysning i dalfors gruppen och två timmar senare fick jag ett meddelande av Sabinas kompis Emma att dom sett bollen så då var det bara att gå ner och hämta den 🙂
Som ni ser så flöt den inte så jättelångt men hade den hamnat någon meter åt höger så hade den fortsatt till dammen.


Vid 17.30 kom Mickis och Carl som hade varit till Mora och passat på att handla lite åt mig bla. Den här krattan men stålskaft som var lite dyrare än dom i trä men jag slapp skavsår när jag använde den!



Så nu är hela trädgården krattad på allt det långa gräs som vi tagit ner med röjsåg och gräsklipparen.
Det blev 5st proppfulla sopsäckar med kaninhö till grannens kaniner 👍

Jag kan bara säga att jag är väldigt nöjd med dagen även om jag inte är helt klar än!
Det känns i kroppen nu kan jag lova att jag jobbat hela dagen 😂

Blommor till trädgården👇


flytväst åt hund!

*innehåller annonslänk för vetzoo*


Jag köpte en flytväst åt Sasha eftersom hon sjunker när hon simmar och det beror förmodligen på att hon är så tung och att hon inte har någon svans. Sen så dyker hon och bryr sig inte ett dugg om hon får vatten över huvudet bara hon får tag i bollen 😂

Flytvästar för hund hittar du 
här!

fixat iordning på framsidan bla!

*innehåller annons för granngården*


Den här veckan har vi fått iordning på gräsklipparen som jag köpte av Carls kompis så nu är hela gräsmattan klippt!

Sen så har jag hunnit med att sopa bort allt grus på framsidan och även tagit bort ett träd vid entrén.


Bild före!



Efter!

Det finns ju fortfarande en hel del att göra men det är ju en klar förbättring eller hur?



trasiga bilar kan man bli galen på!

*innehåller annonslänkar för ABS wheels och bythjul*

Jag har haft fullt upp men inskolning och bilar som går sönder + att jag försökt jobba hemma så mycket jag orkar så det blir ordning här!

Jag lånade ju en Volvo utav en kompis till mickis och carl och i tisdags började den låta en massa och då var frambromsarna helt slut på den så vi försökte få tag i en annan bil resten av dagen men det slutade med att jag fick ta Carls "racergolf".


Jag höll på att skämmas ihjäl igår när jag körde till jobbet klockan 06 eftersom den låter väldigt mycket så jag väckte väl halva Dalarna på vägen ^^.
Och idag när det var dax för ett kvällspass så tappade bilen fronten när jag backade ut...
Så det blev att sjukskriva sig eftersom jag stod utan bil och jag kände att psykbrytet var nära då även gräsklipparen jag köpte av carls kompis också har strulat!
Men nu håller iallafall carl och hans kompis på att fixa iordning min lilla peugeot så vi kan ställa på och förhoppningsvis går den igenom besiktningen.

Jag vet inte vart han har köpt fälgarna men andra snygga fälgar hittar du
här, och 



inskolning och trädgården!

Nu har jag haft inskolning i två dagar på mitt nya jobb som kommer bli i en pool så jag kommer jobba på schema men ställena kommer variera mellan hemtjänst och olika äldreboenden i Orsa.
Dom här två dagarna har jag varit i hemtjänsten och alla är väldigt glada och trevliga så det är riktigt roligt och lätt att komma in i gruppen.
Dessutom har jag fått fyra pass i hemtjänsten och fyra på äldreboende  så det blir en riktigt ordentlig inskolning och det är skönt med tanke på hur länge jag varit hemma.
Men jag kan säga att jag är skapligt trött så det ska bli skönt att börja 16 imorgon 😊


På väg hem idag!

Sen så var ju Carl här och körde med röjsågen så nedan ser ni resultatet så nu hoppas jag att jag får hem min gräsklippare snart som jag ska köpa av Mickis och Carls kompis😊




Det är lite skillnad men fortfarande en hel del som måste göras!

Min vildvuxna trädgård

Idag har Carl varit här och kört av allt gräs med en röjsåg så nu är det bara att klippa det sista med gräsklipparen 🙂
Jag har även plockat upp sådant som Dennis lämnat efter sig utspritt runt hans bil som fortfarande står kvar här och så har jag såklart packat upp och städat en massa idag så nu är det faktiskt inte så mycket kvar.





Så här såg det iallafall ut innan Carl var här och efterbilder hann jag inte med idag eftersom jag varit hem till Mickis och ätit mat och duschat!
Jag kommer få vattnet påkopplat i veckan förhoppningsvis då dom vill att jag ska vara hemma då och elen kostar mig 25000 att koppla på så det får jag nog vänta med ett tag..

Imorgon bitti ska jag gå mitt första inskolningspass och ska kliva upp 04.30! 
Det är typ 4 timmar tidigare än jag gått upp dom sista 2 åren 😂
Önska mig lycka till eller något?


biltema


Vi var till Västerås häromdagen för att Jasmine skulle göra läpparna och då passade vi på att göra Biltema osäkert med!
Molly fick en ny pälstrimmer då Jack började klippa henne med sin hårklippningsmaskin och det gick väl inget vidare så hon gick omkring med en kan fläck på ryggen eftersom han tröttnade hahaha.
Denna klipper som att pälsen är smör så det gick väldigt fort att klippa resten men nästa gång ska vi spara några mm.😂


Det är lite finputs kvar då hon ansåg att det räckte för dagen sedan så var det svårt att klippa på knölen som hon har på magen.

Vi passade även på att köpa ett sätesskydd då jag kommer ha en lånad bil på obestämd tid framöver. (Det finns få änglar men ibland hittar man dom🙂).

Sedan så fick Sasha en säkerihetssele som var nedsatt till 99kr just nu!

Sedan så köpte vi lite cilicon till badrummet med. 
Allt detta landade på strax över 500kr så vi gillar Biltema 😉


dax att börja blogga igen!

Jag håller på att flytta eftersom jag har fått jobb så nu är det dax att börja blogga igen då mitt liv kanske kommer bli lite intressantare än att bara orka kliva upp på morgonen och gå ut med hundarna! 🙂

Annars har det inte hänt så mycket mer än att jag har börjat övningsköra med Sabinas kille Jack.


Han köpte en egen bil för att övningsköra i 👍

Sen så ska jag snart bli mormor!


Visst är hon vacker?




RSS 2.0